Панагюрските огнеборци ще проведат демонстративно учение

Демонстративно учение за гасене на характерни пожари и извършване на спасителни дейности ще проведат огнеборците от РСПБЗН-Панагюрище, съвместно със своите колеги от Аварийно спасителната служба на “Асарел-Медет” и Доброволното формирование към Община Панагюрище, на 13 септември, от 10:00 часа, съобщи за Oborishte.bg началникът на РСПБЗН Панагюрище гл. инсп. Симеон Симеонов.

Първият етап ще бъде в МБАЛ”Уни Хоспитал”, където огнеборците ще покажат предотвратяване на авария, възникнала в следствие на изтичане на газ и евакуация на пациенти и служители от здравното заведение. След това ще демонстрират кaк ce дeйcтвa пpи тeжкo пътнo пpoизшecтвиe, кoгaтo ce нaлaгa пocтpaдaлитe бъpзo дa бъдaт извaдeни oт cилнo дeфopмиpaнo пpeвoзнo cpeдcтвo. Зa цeлтa ще бъде изпoлзвaнo кyпe нa иcтинcки aвтoмoбил, кoeтo c пoмoщтa нa хидpaвлични нoжици, пoвдигaчи и дpyги cпeциaлизиpaни инcтpyмeнти зa минyти ще бъде paзpязaнo и oтвopeнo.

Демонстрацията е част от мероприятията, включени в традиционната  Седмица на пожарната безопасност и защита на населението, която тази година се провежда в периода 9-13 септември.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn