Панагюрските ротарианци дариха лаптопи на училищата в града

„Ротари клуб”- Панагюрище дари на училищата в Панагюрище лаптопи. Дарението е предназначено за ученици, които нямат техническа възможност да се обучават при въведената онлайн форма на обучение, във връзка с извънредните мерки за борба с коронавируса.

Основни двигатели на благотворителната инициатива на панагюрските ротарианци са Костадин Костадинов и Илия Динев.

Днес, 29 април, президентът на клуба Ани Паланкалиева и Костадин Костадинов лично занесоха дарената техника във всяко едно от четирите учебните заведения. Училищата получиха по четири лаптопа, с инсталиран на тях софтуер, който е необходим за дистанционното обучение на учениците.

 

„Има много хора, които в тази обстановка се нуждаят от помощ. Ние се радваме, че точно на най-малките ще помогнем. Сигурна съм, че ще използват техниката по предназначение, за да може това обучение да завърши с успех. Надяваме се, че по този начин ще подтикнем учениците към добри дела. Получи добро, дай добро! “, каза президентът на благотворителната организация Ани Паланкалиева.

Директорите на училищата от своя страна изказаха искрени благодарности на Ротари клуб за жеста към учениците в нужда.

 

„Никак не е малка помощта. Проучили сме вече възможностите и ще предоставим лаптопите на ученици, които имат нужда от тях. Жестът наистина е много навременен. Благодаря!“ каза Дида Карайлева, директор на ОУ „20 април“.

 

„Приемам дарението от Ротари клуб с много голяма благодарност. Всички сме свидетели на това, че в момента сме поставени в една много особена ситуация. За съжаление има ученици, които не разполагат с техника, така че тези лаптопи идват много навреме при нас и те ще отидат при ученици, които ще ги използват по предназначение“, заяви директорът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ Екатерина Футекова.

„Много ви благодарим за този жест, защото наистина имаме нужда от такава техника. Още утре ще предадем един от лаптопите на момиче от село Бъта“, каза инж. Лушка Апостолова, директор на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм .

„Много благодаря! Ние сме подбрали деца, които се учат, отговорни са, и на които лаптопите определено ще свършат чудесна работа“, заяви директорът на СУ „Нешо Бончев“ Веска Барова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn