Панагюрските таланти Ива и Рая Вулеви със сребърни медали от Националния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ в гр.Велико Търново

На 3, 4 и 5 юли във Велико Търново се проведе Националният конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“, включен в културния календар на Министерство на културата. Проявата се проведе под патронажа на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов, и премина при строги хигиенни мерки и редовна дезинфекция.

Две възпитанички на музикалния педагог Величка Маслева от школата за поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към ЦПЛР-Панагюрище- Ива и Рая Вулеви, се включиха в надпреварата в старопрестолния град, като се представиха отлично.

В раздел „Инструменталисти”, категория „Пиано” Ива Вулева завоюва сребърен медал в нейната първа възрастова група. Ива се съревновава с ученици от музикални училища от цялата страна, а председател на професионалното жури бе проф. Борислава Танева.

В раздел „Вокални изпълнители”, Рая Вулева, след предварително изпратен запис на песента и одобрение за живо изпълнение, спечели сребърен медал в първа възрастова група. Председател на журито,оценяващо вокалните изпълнения бе Маргарита Хранова.

През годините конкурсът за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ в гр.Велико Търново запази основната си цел –да открива и насърчава млади таланти, да им предоставя сцена, на която да преоткриват себе си, чрез музика.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn