Панагюрските таланти Лора Куруджиева и Стивани Джунова се завърнаха с медали от престижния Международен конкурс „Рига симфони“, Латвия

Блестящо се представиха панагюрските певчески таланти Лора Куруджиева и Стивани Джунова на Международния конкурс „Рига симфони“ /Riga symphony/, Латвия, провел се от 16 до 19 декември. Песенната надпревара беше в няколко категории, направления и възрастови групи /8-10 години., 11-13 г., 14-17 г., 18 + години/.

За първите места в конкурса се състезаваха участници от 12 държави. България представяха 8 талантливи момичета, сред които Лора Куруджиева и Стивани Джунова от Школата от поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Център за подкрепа и личностно развитие – Панагюрище. И двете успяха с изпълненията си да впечатлят международното жури, съставено от представители на Латвия, Молдова, Швейцария, България, Естония, Армения, Малта, Казахстан, Чехия, Полша, Малта, Германия и Италия. Лора и Стивани бяха най-малки в своите групи, но това не им попречи да преодолеят конкуренцията, да получат високи оценки и да се окичат с медали.

С изпълнението си на авторската песен „Слънце мое“ Лора Куруджиева спечели златен медал, а в направленията „Песен на роден език“ и „Световен хит“ сребърни медали.

Стивани Джунова спечели два сребърни и един бронзов медал в направленията „Фолклор“, „Световен хит“ и „Песен на роден език“. Техни вокални педагози са Нона Немигенчева и Пепа Филина. Момичетата участваха на „Рига симфони“ благодарение на отличното си представяне на конкурса „Кръстопът на музите“ в София тази есен.

Медалистките и техните родители изказват огромна благодарност на всички, които ги подкрепиха финансово. Без тази подкрепа участието им в конкурса „Рига симфони“ нямаше да може да се осъществи!

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn