Панагюрските театрали репетират „Д-р“ от Бранислав Нушич

След успеха на постановката „Мъжемразка” от Ст.Л.Костов през тази година, с 11 представления пред пълни салони в гр. Панагюрище, селата Оборище, Елшица, Бъта, Баня, Зъничево и Величково, на Театралните празници в гр. Хисаря, поредното предизвикателство пред което се изправят самодейците от театралния състав при Народно читалище „Виделина – 1865” и техният ръководител Дочка Кацарева през новия сезон, е произведението на Бранислав Нушич – „Д-р“. Ролите вече са раздадени и актьорите усилено репетират, засега само на маса.

„Доктор” е блестяща комедия на известния сръбски писател и драматург Бранислав Нушич – ярък комедиограф, изобличител на социалните пороци в  сръбското общество от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Големият балкански сатирик и шегобиец Бранислав Нушич е написал комедията през 1936 година, но явно модерното днес „купуване“ на дипломи и съвести има стари балкански и европейски корени щом още тогава Нушич го отразява и осмива по оригинален и неустоимо смешен начин.

„Д-р“ е ярка сатира на балканските обществени нрави, написана с добродушна усмивка и със сълза в окото, един поучителен „открит урок“, на който зрителите не само да се посмеят, а и да огледат себе си в колоритните и до болка познати персонажи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn