Панагюрските театрали репетират „Мъжемразка“

След успеха на постановката „Свекърва”от Антон Страшимиров през миналата година, поредното предизвикателство пред което се изправят самодейците от театралния състав при Народно читалище „Виделина – 1865” и техният ръководител Дочка Кацарева през новия сезон, е произведението на Ст. Л. Костов – „Мъжемразка”. Ролите вече са раздадени и актьорите усилено репетират, засега само на маса.
repКомедията е в четири действия, като това е първата пиеса на известния български драматург. За пръв път тя се появява пред столична публика през далечната 1914 г. Днес тя е особено актуална в епохата на унисекса, защото дава възможност да погледнем по нов начин на феминисткото движение, на вечната борба за надмощие между мъжете и жените, успява дълбоко и тънко да проникне в народопсихологията на народа и да съвмести смешното и тъжното в характера на българина.
Поставяйки днес тази позабравена пиеса, желанието на режисьорката и актьорите от трупата е да създадат една жизнена, весела комедия, която да кара хората да се усмихват, да се смеят или надсмиват, намирайки в героите по нещо от себе си.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn