Панагюрският талант Василена Маслева е сред финалистите в Националния фестивал “Детска мелодия на годината“ 2020

В Националния конкурс „Детска мелодия на годината 2020” ще участва и талантливото панагюрско момиче Василена Маслева, която в дует с Вяра Василева от гр. Сопот са сред избраните певци да изпълнят песента „Обичам те, тате” по музика на Димитър Запрянов и текст на Гергана Сотирова. Музикален педагог на Василена Маслева е Румяна Иванова.

Финалните 14  песни бяха избрани от 38 предложения от български автори на музика и текст. В онлайн прослушването за националния песенен фестивал участваха 60 индивидуални изпълнители и 14 вокални формации от цялата страна.

До 30.11.2020г., като финалисти в конкурса, Василена и Вяра  трябва да подготвят своята песен, да я запишат в студио и да заснеме видеоклип към нея. Аудио и видео записите на песните се осъществява с помощта на продуцентите на фестивала. Видеоклиповете се реализират със съдействието на продуцентите на Фестивала. Те ще започнат да се излъчват от 10.12.2020г. в телевизионен ефир – БНТ, ТВ Екидс и в Youtube на канала на „Детска мелодия на годната”

Финалният гала-концерт на Третото издание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината” ще се състои на 20.03.2021г. в гр. Велико Търново.

На гала-концерта ще бъдат представени финалните 14  песни, които ще бъдат оценявани от 7- членно професионално жури, съставено от изтъкнати специалисти в областта на детското творчество, както и от 7- членно детско жури, в което участват деца с таланти в различни области на изкуството.

Финалният гала-концерт ще се излъчи на запис  в национален ТВ ефир и в интернет. В гала-концерта ще вземат участие и множество  деца – таланти от вокални, танцови и театрални детско-юношески формации, които ще представят своите творчески постижения.

НАГРАДЕН ФОНД

*Първа награда – 5 000лв(пет хиляди лева)

* Втора награда – 3 000лв(три хиляди лева)

* Трета награда – 1 000лв(хиляда лева)

* Награда на любима песен публиката – 500лв(петстотин лева)

* Награда за видеоклип на песен  –  500лв(петстотин лева)

Всяка от 14-те песни, допуснати до участие в Националния фестивал „Детска мелодия на годината,2020” влиза в музикален албум с инструменталната версия на песента. Нотите и текста на песните ще се публикуват след издаването на диска на страницата на Фестивала и под видеото на всяка от  песните в Youтube. Дискът се издава след провеждането на гала-концерта.

Сдружение с нестопанска цел „За българска музика и изкуство” е организатор на Националния  фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината”. Той се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание на Република България, заключителният гала – концерт за избор на песента на годината при всяко издание на НФ „Детска мелодия на годината” се провежда в гр. Велико Търново, под патронажа на Кмета на Община Велико Търново.

Съорганизатори на Фестивала са Съюз на българските писатели, Съюз на музикалните и танцови дейци, Национален литературен музей, Държавна агенция за българите в чужбина, Държавна агенция за закрила на детето, Българска православна църква.

С реализацията на фестивала, сдружение „За българска музика и изкуство” си поставя за цел да даде нов тласък на творческите отношения между българските композитори, поети, музиканти, вокални педагози и талантливите ни деца и юноши.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn