Панагюрският талант Кристина Гочева с две първи места в конкурс в Париж

Успехите на музикалната сцена за талантливата панагюрка Кристина Гочева продължават с пълна сила. Възпитаничката на музикалния педагог Нона Немигенчева в школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към ЦПЛР Панагюрище взе участие в Международния фестивал на изкуствата „L’Etoile Brillante De France“ („Блестящата звезда на Франция“). Форумът се проведе на 3 май в Париж в зала „Georges Bernanos“, намираща се в близост до Парижката Гранд опера̀ “Palais Garnier”.

Криси се представи отлично и успя да грабне две първи местаТя представи себе си, Панагюрище и страната ни в две направления. За категория „Фолклор“ избра песента „Лале ли си, зюмбюл ли си“. В направление „Поп и джаз“ избра песента „I love you I do“ на Дженифър Хъдсън.

Изпълненията на участниците бяха оценявани от международно петчленно жури – музиканти, певци, композитори и директори на фестивали от Франция, Украйна, Чехия и България.

Да бъде в романтичния Париж, е сбъдната мечта за 16-годишната Кристина. Тя успя да види емблематични места в столицата на Франция. Не липсваха и забавления. Посещението на „Дисниленд“ – Париж бе част от програмата.

Припомняме, че в началото на април, след отлично представяне в Международния конкурс „Абанико“ – София, Кристина Гочева спечели Гран при и получи специална покана за участие във френския фестивал с отстъпка от разходите по пътуване, пребиваване и такса участие.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn