Панагюрският художник Манол Панчовски участва в Международно биенале на малките форми в Плевен

Панагюрският майстор на четката Манол Панчовски ще вземе участие с две живописни творби в Десетото международно биенале на малките форми в Плевен, което ще бъде открито днес, 6-ти ноември. Събитието е утвърден форум за представяне на съвременните тенденции и постижения в областта на живописта, графиката и скулптурата в изобразителното изкуство.

Худ.: Манол Панчовски „ПРЕДЧУВСТВИЕ I“ – м.б.-платно 35 х 35 см

Тъй като това е пето поред участие на Манол Панчовски в биеналето, той дарява една от творбите си –ПРЕДЧУВСТВИЕ I“ на организаторите на форума.

Худ.: Манол Панчовски „ПРЕДЧУВСТВИЕ II“ – м.б.-платно 35 х 35 см

Десетото международно биенале на малките форми в Плевен представя професионалните тенденции в съвременното изкуство с 530 творби на 270 автори от 12 държави.

Съорганизатори на арт форума са Община Плевен, Художествена Галерия „Илия Бешков”, Съюз на българските художници, Министерство на културата, Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий”, Представителство на СБХ – Плевен. Биеналето се провежда и под патронажа на кмета на град Плевен.

По повод променената обстановка и съобразно изискванията церемонията по официалното откриване, обявяването и връчването на наградите ще се проведе на открито, пред Художествената Галерия „Илия Бешков” от 18 часа, съобщават организаторите. След откриването всички посетители ще бъдат допускани в залите по предварително установен ред, на групи от 20 души, през интервал. Носенето на маски е задължително, напомня екипът на галерията и разчита на отговорността на дошлите да разгледат биеналето.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn