Панагюрски колонии празнуваха днес с фолк дивата Райна и квартет „Аглика“, част от оркестър „100 каба гайди“

Традиционният празник на Панагюрски колонии се проведе днес, 14 август.

За празничния повод в храма „Св. Иван Рилски“ беше отслужен Водосвет и Благодарствен молебен. Беше осветен курбан за здраве, който бе раздаден на жителите и гостите на курортното селище.

Официални гости на празника бяха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище Галина Матанова, Архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов и Негово Благоговейнство отец Антоний.

Приветствия отправиха кметският наместник на с.Панагюрски колонии Благо Шиндаров и председателят на местния парламент Христо Калоянов.

Поздравителен адрес за празничния повод бяха изпратили от „Асарел Медет“АД.

Първите гости в празничната програма на откритата сцена в село Панагюрски колонии бяха гайдарите от квартет „Аглика“, част от оркестър „100 каба гайди“. В квартета участват Тодор Тодоров, ръководител на оркестъра, двамата му сина и Аглика Каменова, която е дала името на квартета. Магичният звук на гайдата се разнесе в сърцето на Средна гора.

Следващата гостенка на празника в с.Панагюрски колонии беше чаровната и талантлива фолк певица Райна. С перфектна визия, отлични гласови данни и естествен магнетизъм, певицата завладя публиката и предизвика бурните аплодисменти на присъстващите.

Мнозина бяха желаещите да се снимат с нея, а някои от тях дори имаха и възможността да изпеят няколко песни заедно с фолк дивата.

Завиха се кръшни хора. Имаше много веселие и добро настроение.

За празничното настроение с хубава музика допринесоха и DJ Марио и DJ Стивън.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn