Панагюрски музикални таланти с отличия от Националния конкурс ”Песенна палитра”

На 29 февруари и 1 март в град Карлово се проведе Национален конкурс „Песенна палитра“. За пореден път малките таланти от Школа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище доказаха, че са съизмерими с постиженията на най-добрите вокални школи в България. Националният конкурс за млади изпълнители ”Песенна палитра” е включен в календара на Министерство на културата.

Журито беше в състав: Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Антоанета Георгиева и Георги Янков.

Участниците се състезаваха в пет възрастови групи. Християн Балев, ученик на г-жа Немигенчева,  се окичи със златен медал в първа възрастова група. Във втора група Стивани Джунова, обучаваща се при г-жа Немигенчева, заслужи бронзов медал, а Кристиана Чуклева, ученичка на г-жа Немигенчева и г-жа Филина – поощрителна награда. В трета възрастова група Кристина Гочева, с преподавател г-жа Немигенчева,  завоюва сребро, Лора Куруджиева – бронз, а Глория Щрангова с преподаватели г-жа Немигенчева и г-жа Филина – поощрителна награда. Както каза журито, поощрителните награди не са за подценяване, защото започват от 54 точки, а максимумът е 60 т.

В четвърта група Надежда Ковачева, ученичка на г-жа Немигенчева и г-жа Филина, отново доказа класата си и попълни колекцията си с още един златен медал. В пета група при силна конкуренция  Йорданка Димитрова получи бронзов медал. Тя е ученичка на г-жа Филина.

Бяха отличени и най-добрите педагози на конкурса. Г-жа Нона Немигенчева получи диплом за нейната всеотдайност  и професионализъм.

Децата и родителите съчетаха конкурса с урок по история. Посетиха къщите музеи на  Васил Левски и Райно Попович и паметника на Васил Левски. И в двата дни на конкурса  Карлово посрещаше участниците в конкурса с кукерски празник в центъра на града! Емоцията и настроението за учителите, участниците и родителите ще останат незабравими!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn