Панагюрски таланти с медали и Гран При от XV Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“

Талантливите панагюрски деца, възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина, се представиха повече от блестящо в XV Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“, който се проведе от 18 до 20 октомври в София. Вокалният конкурс беше в пет направления- песен от български автори и на български език; световен хит; мюзикъл или песен от филми; джаз; народно пеене.

Надежда Ковачева получи Гран При в направлението „Народно пеене“. Надежда развълнува публика и жури с изпълнението си на „Притури се планината“. Тя спечели още златно отличие в направление „Българска песен“ и сребърно в „Джаз“. Заради впечатляващото си представяне получи и покана за участие в Международния конкурс в Рига, Латвия.

Лора Куруджиева спечели златен медал в направление „Народна песен“, сребърно отличие в „Световен хит“ и два бронзови медала в направленията „Джаз“ и  „Българска песен“.

Златно отличие журито присъди на Кристияна Чуклева за изпълнението ѝ на „Арлекино“. Талантливото панагюрско момиче спечели и сребърен медал в категория „Народно пеене“, както и бронзови отличия в направленията „Българска песен“ и „Песен от филм“. Кристияна получи и покана за участие в Международен конкурс в Беларус.

Стивани Джунова спечели две сребърни отличия в направленията „Джаз“ и „Българска песен“.

Със сребърно отличие от престижния конкурс си тръгна Глория Щрангова за изпълнението си на народна песен и стана дипломант, първа степен, за изпълнението си на българска песен.

Най-малкият панагюрски участник – Християн Балев, спечели златен медал в направление „Българска песен“ и бронзов в „Народно пеене“.

Организатори на фестивала„Кръстопът на музите”, който се провежда под патронажа на Министерството на културата, са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий  1924“ и Арт компания „Нови звезди“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn