Панагюрски учители участват в обучителни семинари по проект КЛАС

Преподаватели от Панагюрище взимат участие в провеждащия се днес онлайн обучителен семинар по медийна грамотност  в рамките на проект КЛАС [Критични:Любознателни: Активни:Смели]. Участието им е по покана на Синдиката на българската учители, близо 20 преподаватели от Панагюрище са включени в семинарите, уточниха за Oborishte.bg от фондация „Европейски институт“, организатор на обучителните семинари. На 31 май предстои и такъв по гражданско образование.

Онлайн обучителните семинари по медийна грамотност водят журналистите Огнян Бояджиев и Йоанна Николова-Кар. Освен темата за медийна грамотност, в работата с учителите е включена и практическа част с акцент върху методите за оценка на достоверността на различните източници на информация и новини. По време на онлайн обучителните семинари по гражданско образование, с учителите работят лекторите Антоний Гълъбов, преподавател в НБУ и Борислав Мавров, програмен директор на Европейски институт. Представят се теми и похвати за повишаване на интереса на учениците към темите за гражданското образование. С учителите се провежда и практическа работа.

Ключовите дейности на проекта КЛАС включват провеждането на обучителни инициативи по гражданско образование и медийна грамотност за учители и ученици и формиране на партньорства по места между граждански организации и образователни институции и организации. Проектът се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 186 866 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.  Чрез двугодишния проект Европейският институт ще работи системно с над 350 учители и близо 300 ученици в 14 български града при въвеждане в час на темите как младите хора да бъдат активни и медийно грамотни граждани.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn