Панагюрски фотографи подредиха изложба в Казанлък

Членовете на „Фото клуб Панагюрище“ откриха своя съвместна изложба в Музея на фотографията в Казанлък на 6-ти март. Експозицията е със заглавие “Светът през обектива на панагюрски фотографи” и в нея са показани кадри от различни красиви кътчета от света.

Пред препълнена зала в града на розите изложбата бе официално открита от директора на Музея на фотографията Стефан Папукчиев. От името на панагюрските фотографи, председателят на клуба, Костадин Костадинов представи на публиката всеки един от авторите с по няколко думи. На откриването присъстваха много любители на фотографията както и потомствени фотографи от Казанлък.

Изложбата съдържа около 40 фотографии, като някои от тях не са показвани до сега пред публика – пейзажи от Аржентина, Тайланд, Гърция. Фотоекспозицията ще остане в Казанлък до 19 март, след това тя ще гостува в Стрелча и други населени места в страната.

Автори на показаните в изложбата кадри са: Костадин Костадинов, Спас Узунов, Николинка Дееничина, Манол Кроснаров, Николай Николов, Диана Дееничина, Ани Лазарова и Георги Гечев.

Припомняме, че премиерата на фотоизложбата “Светът през обектива на панагюрски фотографи”, се състоя през 2017 г. в Исторически музей – Панагюрище, като тогава предизвика огромен интерес. Настоящото представяне на фотоекспозицията в Казанлък е обогатено с още нови фотографии. „Фотографията е изкуство и страст, която запечатва прекрасни мигове и красиви гледки“. Под този наслов група любители на фотографията, през февруари 2015 г. създават своя „Фото Клуб Панагюрище”. По-късно те регистрират Сдружение с нестопанска цел, с предмет на дейност – развиване, насърчаване и популяризиране на фотографията като вид изкуство. „Фото Клуб Панагюрище” прави множество свои сбирки, организира самостоятелни фото-пленери в различни красиви и екзотични кътчета на страната и чужбина. В настоящата изложба се представят фотографии от красива България, Европа, Азия, Южна Америка и Африка.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn