Панагюрското ВиК дружество е на печалба, няма фирми длъжници в общината

Общинското дружество „ВиК-П“ ЕООД е реализирало печалба от 93 000 лева за 2015 година, става ясно от отчета на управителя Марин Вулев, внесен в Общински съвет и приет от членовете на постоянната комисията по бюджет и икономика на общината на заседанието им във вторник, 10 май. Дружеството има вземания от 226 000 лева. Най-големите длъжници са от ромски произход, фирми със задължения няма, уточни счетоводителят на дружеството Динчо Маринов. Средната работна заплата е повишена в сравнение с 2014 година и вече е 645 лева. Остават обаче натрупаните през годината задължения към Басейнова дирекция, които към края на миналата година са в размер на 347 000 лева.

Членовете на икономическата комисия бяха единодушни, че Водоснабдителното дружество се движи в положителна посока, няма проблеми във водоснабдяването и населението е доволно. Отправени бяха и някои препоръки към доклада, като необходимостта документът да съдържа повече финансови и натурални показатели, да бъде упоменат процентът на водозагуба, количеството употребена еленергия, да има справка каква част от вземанията са просрочени, разбивка на вземанията от клиенти.

Предстои приемането на отчета  на Общо събрание на водоснабдителното дружество, което ще се проведе след края на сесията на местния парламент през месец май. Управителят Марин Вулев е изпълнил поставената му бизнес задача за 2015 година в размер на 0.01. Коефициентът на рентабилност на приходите от продажби е в размер на 0.05. Вследствие на това управителят ще получи възнаграждение в размер на пет минимални работни заплати.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn