Панагюрско присъствие в състезанието „По стъпките на Алеко с приятел“

Служители на „Асарел Медет“АД от отделите ВОС „Люляковица“, „Ремонт Рудник и ЦРБ“, „Комуникации“ и цех „Екстракция и електролиза“ се включиха в тазгодишното издание на състезанието „По стъпките на Алеко с приятел“, което се проведе на 3 октомври на Витоша. Петър Геров и синът му Рад, заедно с Георги Бабеков, съпругата му Магдалена и синовете им Богомил и Божидар сформираха отбор „Панагюрище“. Отбор „Трошанови“ включваше Спас Трошанов, съпругата му Донна и техните деца Йоана и Стоил, който беше най-малкият участник – на 2 години и 10 месеца. А отбор „Средна гора“ бе съставен от Дечка Мангова и Теменужка Карамаринова. И трите тима участваха по късото трасе, което е с дължина 11 км, като всички финишираха в контролното време.

В по-дългото трасе, дълго 21км, отлично се представиха сем. Анчеви, които заеха призовото второ място.

Общо над 400 човека от цялата страна се включиха в състезанието, чиято кауза бе подкрепата за хора в неравностойно положение. На финала организаторите от туристическо дружество „Боерица“ организираха томбола, като голямата награда – суичър, бе спечелена от Спас Трошанов.

Състезанието „По стъпките на Алеко с приятел“ е посветено на първото туристическо изкачване на Черни връх, през 1889 г. от Алеко Константинов съвместно с Никола Тантилов. С този подвиг се поставя началото на организираните туристически излети от София до Черни връх.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn