Панагюрско участие в обучение по проект „Разруши мълчанието“

Двудневно обучение по проект „Разруши мълчанието– кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак” се проведе в София в края на октомври.

logo_brackthesilenceУчастие в него взеха координаторът на проекта на местно ниво – Силвия Бобекова, преподавател в СОУ „Нешо Бончев”, полицейски инспектор Павлин Караколев от РУП-Панагюрище, представител на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, медии.
Припомняме, че първата работна среща по проекта се проведе на 5 октомври в Панагюрище. Тогава бе представена

целта на кампанията „Разруши мълчанието“ – чрез различни действия да се разруши мълчанието между жертвата и насилника, между жертвите, които могат да бъдат деца, жени и мъже. Акцент бе поставен на това, че трябва да се говори повече за насилието и то на висок глас, за да се намалява търпимостта към него.

Лектори на провелото се обучение в столицата бяха ръководителят на проекта и председател на Националната асоциация на общинските служители в България /НАОСБ/ Валентин Лазаров и Ведат Севинсер, представител на Норвежкия финансов механизъм, в рамките на който се финансира проекта. На фокус са били поставени темите „Принципи на визуализиране на разказването на истории в застъпничество” и „Комуникация и медийна стратегия”. Създаване на масова медийната кампания е един от начините посланията на кампанията ще достигнат до по-голяма аудитория.

Проблемът с домашното насилие да ангажира цялото общество е сред търсените резултати от проекта, в териториалния обхват на който попада и Панагюрска община.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn