Панагюрци бяха на фокус в ефира на Радио София

Регионалната радиостанция на Българското национално радио- Радио София, гостува в Панагюрище на 20 октомври.  Предаването „Радиокафе“ с водеща Анелия Торошанова се излъчи от Историческия музей в град Панагюрище.

Георги Писков, учител по история в СУ „Нешо Бончев“, разказа за историята на града, за Априлското въстание и за Освобождението през 1878 г. Директорът на музея, доц. д-р Атанас Шопов, също беше сред гостите на предаването. Той сподели за всички онези експозиции, с които посетителите могат да се запознаят, да докоснат и почувстват. „Радиокафе“ продължи с участието на Стефан Рапонджиев, директор на градската библиотека, младата и талантлива певица – Виктория Манева и Христо Николов, зограф. Учителката по български език в СУ „Нешо Бончев“ Милка Пискова сподели за проектите, които реализира Община Панагюрище, а  Марин Кушлов смая всички с магическото си изпълнение на гайда.

Сред младите и талантливи гости беше и Петър Немски, който разказа за работата си като хореограф и за създадената от него Танцова формация „Балканджии“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn