Петър Петров и Павел Ширилинков

Панагюрци бяха сред 3800-те участници в Софийския маратон

Лекоатлетите ветерани Петър Петров, Павел Ширилинков и Мария Радичева взеха участие в 32-рото издание на Софийския маратон, провел се на 4 октомври. За Петър Петров тазгодишното участие в маратона бе 29-тото поред, освен това той бе сред най-възрастните участници и то в класическата дистанция от 42.195 км. Мария Радичева успешно пробяга маратонската дистанция от 42.195 км. Павел Ширилинков бяга в дисциплината 8.4 км.

При мъжете Самуел Демие от Етиопия спечели маратона с време 2:16:40 часа. Това бе и най-силното постижение на престижното състезание от 1957 г. насам. При жените най-бърза бе Ребека Корир от Кения, която триумфира с личен рекорд и рекорд на трасето – 2.32:36 часа.
Над 3800 атлети стартираха в Маратон София 2015. Най-мащабното масово спортно събитие в столицата се оказа рекордно по брой на участниците за последния четвърт век. Участваха атлети от 34 държави, чужденците бяха 440, представители на всички континенти. За празничното настроение спомогна хубавото време, многото игри и викторини край стар-финала на трасето, както и отличната организация, която според оценките и на чуждестранните участници бе на нивото на елитните световни маратони.
За следващата година представянето на Софийския маратон ще важи за Балканско първенство и за първи път в историята ще определи шампионите сред най-добрите атлети на полуострова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn