Панагюрци вдигнаха коледна наздравица

Панагюрци и гости на града днес изпълниха централния площад „20 април“. „Панагюрска коледна наздравица“ бе събитието, което ги събра. Традиционният за града празник се организира от Община Панагюрище. Той се провежда за пета поредна година, но този път градската управа беше подготвила повече приятни изненади, повече от предишни години бяха и хората, които присъстваха на него.  Раздадени бяха 365 дрянови сурвачки, 365 коледни кравайчета и колачета. Дълги опашки се бяха извили за греяно вино, ошав, панагюрски тутманик, зелник и за кулинарните изкушения, които забъркваше майстор Ангел Ангелов –  панагюрска луканка на скара и традиционното българско ястие – свинско месо с праз лук, приготвено в най-големия български тиган „Юнашки тиган“.

За доброто настроение на жителите и гостите на Панагюрище се  погрижиха народният изпълнител Иван Дяков, самодейните колективи при Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров-1927“, село Бъта, Народно читалище „Ванчо Пашов-1884“, село Поибрене и танцьорите от ФНТ „Средногорска жарава“. По време на празника се проведе и благотворителната акция „С любов за Христина“. Със събраните средства ще бъде подпомогнато момиче от Панагюрище, което от години е в будна кома.

Няколко часа продължи празничната програма, белязана от музика и кръшни хора, наздравици, аромат на вкусни гозби, благопожелания и много настроение, и от красива дъга в небето над Панагюрище.1

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn