Парад на литературните герои се проведе в Попинци

Истински приказен празник сътвориха децата, участвали в Парада на литературните герои“, провел се в залата на читалище „Искра-1872“ – с. Попинци на 25 юни, съобщиха от читалището. С много желание, радост и вдъхновение те пресъздадоха своите любими герои: Снежанки и принцове, Пепеляшки, спящи красавици и приказани феи, Червената шапчица и Кумчо Вълчо, Питър Пан, Пипи Дългото чорапче, Маша и мечокът, Мики Маус, Зоро, момата от приказката „Сливи за смет“ .

prikazki Децата разказваха за своите герои, за приказките от които идват, за авторите им, за това какво най-много им е харесало в героите и какво ще запомнят завинаги от детските приказки.
В ролята на главен разказвач на приказки беше чаровната Тони. Имаше много игри и забавления. Организатори и спонсори на приказния празник бяха общинските съветници Пенка Пиперкова и Донка Шопова. Инициативата е част от творческата програма на НЧ „Искра-1872“ – с. Попинци „Лято в Библиотеката“ и от Общинската програма „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“.

prikazki2

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn