Празник на четенето и в Панагюрище

В десетки градове на страната днес се проведе второто издание на кампанията „Чети с мен“.

Празник на книгата и четенето се състоя и в Панагюрище. Десетки деца и родители споделиха удоволствието от четенето на книги, като се включиха в кампанията, която в Панагюрище бе подкрепена от Общинска библиотека „ Стоян Дринов“.

cheti 2chwti 1

В градския парк, в близост до новосъздадената детска площадка, бяха оформени кътове за малчугани и възрастни. Заедно те четоха откъси от любими книги, рисуваха и играха.

Директорът на панагюрската библиотека Стефан Рапонджиев даде идея, че подобно публично четене може да се провежда и извън рамките на инициативата.

„Чети с мен“ е инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на образованието, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“ и сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.

Идеята на кампанията е да събере на едно място множество четящи хора и да ни провокира, чрез участието в нея да се противопоставим на негативните тенденции в обществото ни – неграмотност, неинформираност, безразличие.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn