Паркът в Панагюрище стана сцена на Средновековен фестивал

В продължение на два дни, 29 и 30 април, паркът в Панагюрище става сцена на Средновековен фестивал „Живата история”, организиран от Община Панагюрище, РК „Традиция”-Панагюрище и Исторически музей Панагюрище.

Фестивалът представя реконструкция на ежедневния бит, занаяти, изкуства и войнски умения от периода XII-XIV век – времето на династията Асеневци.

Интерактивни площадки и атракциони позволяват на посетителите да се пренесат в дадената епоха, да пробват мерника си в стрелба с лък и да участват в демонстрации на боравeне с различни оръжия – копие, меч, бич, лък.


Програмата на фестивала включва Керамичен център, средновековни игри, средновековни болярски и царски одежди, които са предоставени на посетителите – премени се и запечатай спомена. На тяхно  разположение са доспехи, ризници, оборудване и сражение на българските войски от периода.

В ранния следобед днес, присъстващите на фестивала имаха възможност да наблюдават истинско рицарско сражение. Минути по-късно на поляната бе демонстриран красив средновековен танц.

Участие във фестивала вземат реконструкторски клубове от България – НД „Традиция“ – гр. Велико Търново, гр. Шумен, гр. Панагюрище, свободни реанактори.

Фестивалът продължава утре, 30.04.2019 от 10:00 до 16:00 часа.

Военно-историческият фестивал „Живата история” е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 143 години от Априлската епопея.

Още снимки от фестивала можете да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn