Пациентът от Панагюрище, който е с доказан коронавирус е в стабилно състояние. Получен е първи отрицателен резултат, взет на седми ден от лечението. Вижте запис от днешната пресконференция /видео/

Пациентът от Панагюрище, който е с доказан коронавирус е в стабилно състояние, със значително подобрение. Днес е получен резултат за първи отрицателен резултат, взет на седми ден от лечението. Добрата новина съобщи днес управителят на МБАЛ”Уни Хоспитал” д-р Красимира Чачова-Ранчева, на брифинг, провел се в общината. „Очакваме след 48 часа втори негативен резултат, както и подобрение в клиничната и рентгеновата диагностика, т.е. овладяване на пневмонията, за да може да бъде дехоспитализиран въпросния пациент”, каза д-р Чачова.

На пресконференцията присъстваха още кметът на община Панагюрище Никола Белишки, началникът на РУ-Панагюрище гл. инсп. Петко Шотлеков и Архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов. Беше дадена подробна информация относно противоепидемичните мерки на територията на общината, както и предприетите строги мерки във връзка с предстоящите Великденски празници.

„ На мене ми се щеше да  бъде един прекрасен празник, на вас ви се ще също да е така, но Бог изпраща това изпитание за всички, най-вече за лекарите. Тайничко се надявам, че Бог обича Панагюрище. Ако сме дисциплинирани, ако сме добри християни, ще трябва да оставим веселието за по-други времена, за догодина”, каза отец Манолов и допълни:”В нашия град пазим Благодатен огън от 15 години. Всеки един човек може спокойно да посети храмовете през всеки един ден на годината, да запали свещ и да я занесе в дома си, не е нужно да се струпвате в църквите”.

Вижте пълен запис от днешната пресконференция.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn