Професионалната гимназия в Панагюрище подкрепя инициативата “Капачки за бъдеще”

Ученици и учители от Професионална гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм – Панагюрище се включват в кампанията “Капачки за бъдеще” под мотото „Опази природата! Направи добро!“.

От 1-ви ноември в коридора на първия етаж в училището са поставени голямо метално сърце за събиране на пластмасови капачки и съд, в който ще се събират метални кенчета. „Помогни и ти! Заедно можем повече!“, призовава надписът от атрактивните табла.

Инициативата ще помогме на учениците да научат, че дори с мъничко могат да помогнат на някого, да са солидарни към нуждаещите се, да опазват природата.

В годините кампанията „Капачки за бъдеще“ се превърна в една от най-мащабните и обединяващи инициативи в България. Чрез събирането на тонове пластмасови капачки, а от тази година и алуминиеви кенчета, успяха да се закупят и дарят по различни болници в страната 22 кувьоза за недоносени бебета. Закупена е медицинска апаратура за детски отделения в още 14 лечебни заведени. От събраните суровини през 2020 година пък екипът успя да закупи неонатална линейка, която вече е в Пловдив. Инициативата продължава с целта да бъде осигурена втора детска линейка.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn