Пети ден продължава издирването на 6-годишното момиче

И през днешния ден ще продължат издирвателните действия за установяване на 6-годишното дете от Панагюрище, което е в неизвестност от неделя, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.
Днес усилията на полицаи и огнеборци от РУ и РСПБЗН в Панагюрище ще бъдат съсредоточени основно в най-близкия участък от намирането на тялото на 8-годишната и сестричка, а именно от края на Панагюрище по посока на течението до пречиствателната станция.

„Локализирането на този участък е направено след внимателен анализ на получените до момента данни от записите, направени от двата дрона и от безценната помощ на петима сърцати мъже от сдруженията Пещерно спасяване София, Пещерно спасяване Пазарджик и Българско каяк общество София, водени от Росен Вътев. През вчерашния ден петимата с помощта на две лодки и необходимото оборудване направиха детайлно претърсване и анализ на коритото на река Луда Яна в участъка между Панагюрище и село Бъта. Това е много тежък терен, с бързеи, с опасни завои и падове на водата, скали, гъста растителност, съчетани с пълноводието на реката пред последната седмица“, уточняват от полицията.

Oborishte.bg 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn