Петото издание на „Асарел България Оупън“ с рекорден награден фонд и брой участници

Петото издание на големия турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“ ще се проведе от 15 до 20 август в Панагюрище.

Състезанието с официално наименование Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open ще бъде с рекордния награден фонд от 190 хиляди долара, което е увеличение с 30 хиляди долара в сравнение с 2018 година.

Новината съобщи Иван Александров, председател на Сдружение „Асарел България Оупън“. Той допълни, че се очаква и рекордно участие в турнира в зала „Арена Асарел“. Тази година могат да се запишат до 310 играчи срещу 230 през миналата година.

Всичко това поставя „Асарел България Оупън“ в топ 5 на спортните състезания в България през 2019 година.

В предишното издание на турнира титлите на единично грабнаха олимпийските шампиони Сю Син при мъжете и Дин Нин при дамите. На двойки Сю отново заслужи златото заедно със знаменития Ма Лонг (също шампион от Игрите в Рио де Жанейро), а на двойки жени за втори път триумфираха японките Касуми Ишикауа и Мима Ито.

Тази година на турнира Панагюрище за първи път ще има състезание и на смесени двойки, разкри директорът на турнира Цветозар Христов.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn