Петруна Грозданова стана ВрИД кмет на село Левски

С решение на Общински съвет -Панагюрище от 31 октомври, Петруна Грозданова зае поста на ВрИД кмет на село Левски до провеждането на избори за местна власт и полагане на клетва от новоизбрания кмет.

Тя положи клетва, че ще спазва Конституцията на Република България и във всичките си действия ще се ръководи от интересите на гражданите на община Панагюрище. Решението беше взето по предложение на общинската съветничка от групата на БСП Светлана Парашкевова- Узунова.

Петруна Грозданова е завършила Великотърновския университет, специалност български език и литература и френски език. Дългогодишен учител и общественик. Била е кмет на село Левски 7 години, общински съветник няколко години, председател на НЧ “Христо Ботев-1927“, с.Левски, какъвто е понастоящем.

Аз осъзнавам какво ме очаква и какви големи отговорности имам, но с ваша помощ, аз се надявам, че ще защитя честта си на човек, който обича своето село“, каза от трибуната в залата Грозданова.

Кметът Никола Белишки честити на Грозданова и я увери, че както досега, така и занапред тя ще има подкрепата на ръководството на община Панагюрище и Общински съвет за всяко действие и начинание, което води до просперитет на община Панагюрище, което е в служба и услуга на жителите на общината.

Петруна Грозданова поема управлението на панагюрското село, след като на 23 септември т.г. почина Славчо Мавров, който беше кмет на Левски пет поредни мандата, от 2003 година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn