Петъкът ще бъде облачен и дъждовен

Облачен и с валежи от дъжд ще бъде утрешният последен ден от работната седмица, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. През следващото денонощие, с преминаването на средиземноморския циклон „Филип“, времето над страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област – значителни. В източната половина на страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса. Там преваляванията ще са слаби и само на отделни места. В северозападните райони ще нахлуе студен въздух и максималните температури ще са около 6-7 градуса. Минималните температури също ще са в широки граници – от около 2-3 градуса в Северозападна България, до 12-13 градуса в източните райони. През нощта срещу събота валежите ще продължат.
По Черноморието ще е предимно облачно. Слаби превалявания от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще бъдат 15-18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-13 градуса.
Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, а над 1800-2000 м – от сняг. В западните райони на Стара планина, където ще нахлуе студен въздух, валежите от сняг ще са на местата над 1500 м.
Ще духа бурен, по високите и открити части ураганен вятър от юг-югозапад, който през деня в северозападните райони ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра-около 3 градуса.
 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn