Петър Палашев е най-добрият производител на мед в Панагюрище за 2015 година

Дългогодишният пчелар Петър Палашев получи приза за производител на най-добрия мед за 2015 година. Това реши след прецизна дегустация на 11 вида мед квалитетно жури в състав Илия Чолаков, Петър Радичев и Лука Рашков по време на традиционното честване, организирано от Общинско пчеларско сдружение „Акация” в празничния 10 февруари – Деня на Св. Харалампий.

„Този мед не съм го произвел аз, произвели са го пчелите”, каза Палашев и допълни, че доброто му качество се дължи на екологично чистото място. Медът е билков, така нареченият ливаден. „Не е голямо количеството, защото пашата му е много оскъдна, но затова пък е качествен” , подчерта пчеларят.
gosti juriГост на панагюрските пчелари беше кметът на община Панагюрище Никола Белишки, който им пожела здраве и пълни кошери с мед. Успешна година пожела на своите колеги председателят на дружеството Стоимен Чуклев. Вечерта беше изпълнена с много добро настроение, песни, танци, тематична викторина и томбола.

В празничната програма с изпълнение на гайда се включи 17-годишният Стойко Вангелов, занимаващ се с пчеларство от 7-годишен.
Сравнително добра година по отношение на произведеното количество мед отчитат пчеларите в областта, съобщи Ангел Благов, председател на Съюза на пчеларите в Пазарджишко. Общо 225 са пчеларите в област Пазарджик, организирани в шест пчеларски дружества в Батак, Панагюрище, Пещера, Пазарджик, Велинград и село Црънча.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn