Петър Попов спечели трето място на Международния Лайънс конкурс „Плакат за мир“. Дриновци също бяха отличени за участието си в конкурса под надслов „Доброто има значение“

На провелия се 31-ви Международен Лайънс детски конкурс „Плакат за мир”, Петър Попов, ученик от ОУ”Двайсти април”, гр. Панагюрище спечели трето място и парична награда от 150 лв. Талантливият майстор на четката е възпитаник на художника Нистор Хаинов.

Наградата на Петър бе връчена официално от президента на „Лайьнс клуб” Панагюрище Лиляна Карацонева, на събрание на клуба в четвъртък, 24 януари.

Към паричната сума от благотворителната организация добавиха грамота и бои.

Панагюрските лъвове поздравиха младия художник, пожелаха му нови успехи и изразиха желание, със съгласие на автора, да използват творбата му в свои бъдещи инициативи.

„Тази награда е сериозна отговорност за Петър, и от тук нататък той трябва да се старае двойно и тройно, за да оправдае тази награда”, каза преподавателят му по изобразително изкуство Нистор Хаинов.

В конкурса със свои творби се включиха десет ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“, с ръководител художничката Пепа Машева. Шестокласниците получиха грамоти и награди от местната структура на Лайънс клуб, връчени лично от президента на клуба Лиляна Карацонева.

Всяка година в конкурса участват около 300 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни, включително деца от България. Идеята на създателите и организаторите на конкурса е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света. Темата за 2018-2019  бе „Доброто има значение“. Доброто е слънцето в душата на човека. Както писателят споделя своите мисли, чувства, преживявания чрез думите и перото, композиторът – чрез музиката, така и малките художници споделиха своя мироглед за доброто чрез своите рисунки.

„Добротата има голямо значение, защото, ако не беше тя всички щяхме да се караме, да сме в лоши отношения, и нямаше да е хубаво!”, сподели 14-годишният Петър Попов.

„Доброта трябва да има, защото, ако направиш добро на някого, то ще ти се върне”, категорични са дриновци.

 

Oborishte.bg 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn