Писателката Красимира Кацарска ще представи творчеството си в Панагюрище

На 4 май, от 17:30 ч., в читалнята за възрастни на Общинска библиотека „Стоян Дринов” ще бъде  представено творчеството на писателката Красимира Кацарска-Тасева. Тя е носител на множество награди за творчество, както и член на Висшия учебен съвет към МОН. Красимира Кацарска е завършила с отличие българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и има над 40 години учителски стаж. Има около 1 000 публикации в повече от 55 издания. Автор е на над 50 книги, художествени, литературоведски, стихосбирки и учебни помагала. Кацарска е носителка на шест първи национални литературни награди. Многократно е награждавана на различни национални конкурси, между които е и избирането й за член на Висшия учебен съвет към МОН и за Учител на годината за 1998 година.
Любовта към изкуството и общуването са основния двигател за един създател на литература, каза поетесата. За мисия на живота си, Кацарска смята способността си да преподава и да заразява младите с любов към литературата.

kacarska knigi

Литературната среща е част от мероприятията, с които Общинска библиотека „Стоян Дринов“ ще се включи в Националната библиотечна седмица 2017.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn