Писателят Ангел Вълканов ще представи детския си роман „Янко и вълшебната книга“ в пангюрската библиотека

Талантливият български писател Ангел Вълканов ще гостува в Общинска библиотека „Стоян Дринов” на 7-ми февруари, за да представи своя детски фентъзи роман „Янко и вълшебната книга“. Събитието е с начален час 17:30ч.

Деца и родители ще имат възможност да си поговорят с писателя за вълшебства, магически светове и пръчки, легенди и доброта. Ще се запознаят с героите на романа Янко, Ирен, Чироз, Змей, Вятърка, Огънчо, Хубодум, Белмагор, професор Златиброд…Ще играят заедно игри за приятелство, ще почетат части от романа в различни роли.

Романът „Янко и вълшебната книга“ започва в нашия свят и се пренася във вълшебния свят на Криния. Илюстрациите в книгата са на една млада, но обещаваща млада художничка Райа Ружинова.

„Скъпи деца,
Тази книга е приказна история за Янко, неговата вълшебна книга и магическа страна, в която всеки може да е магьосник, стига да има магическа пръчка. А когато в тази история се намесват черен говорещ котарак и зъл магьосник, приключението е гарантирано. То изправя Янко пред зловещи изпитания, забърква го в забавни и не толкова забавни случки, събира го с верни приятели”, пише авторът.

За себе си Ангел Вълканов споделя: „Роден съм в град Русе и съм горд баща на две пораснали деца. Работил съм различни неща, но любимото ми занимание е да съчинявам истории. Започнах да чета книги в трети клас и паралелно с това се увлякох по рисуването. Първо си досъчинявах книгите, които четях и прерисувах илюстрациите им, а сега се занимавам с графичен дизайн и съм автор на три книги – „Ариниил“, „Идеалният свят“ и „Янко и вълшебната книга“. Обичам да карам колело, да играя паневритмия, да ходя в планината, да бера гъби, да чета фентъзи и да гледам филми. Мечтая да пътешествам и да видя Ню Йорк”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn