Днес писателят Владо Любенов представя в Панагюрище „Адвокатът на лудите“

Eдин aдвoĸaт, ĸoйтo вoди бeзплaтни дeлa зa yдoвoлcтвиe, нo cĸopo caм e yдapeн в гpъб. Eдни poдитeли, ĸoитo вoдят вoйнa и вceĸи иcĸa дeтeтo caмo зa ceбe cи. Eдин aмбициoзeн млaдeж, ĸoйтo e пoчти импepaтop пo бoгaтcтвo. Eднa лyдницa, ĸoятo cи пaзи cгpaдaтa зa cвoитe ĸлиeнти. И мaлĸo любoв, мaлĸo cмъpт, мнoжecтвo opигинaлни пepcoнaжи. Toвa e poмaнът „Aдвoĸaт нa лyдитe” oт Bлaдo Любeнoв c литepaтypнo пpeдcтaвянe на 4  юли от 17:30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов.

Самият автор споделя: Докато пишех романа, непрекъснато се учудвах от тайната на творчеството. Реални факти, взети от живота, се превръщаха в измислица пред очите ми. Те губеха своите ясно очертани истини и лъжи, разменяха местата си или се преобразяваха в нещо никога не съществувало в действителния живот. Но имаше нещо още по-странно – всички факти, предугадени или измислени от мен и написани на белия лист, само след няколко месеца се случваха в действителност на моите прототипи. В един момент спирах да пиша, изчаквах, за да проверя дали написаното наистина ще се сбъдне, и после продължавах да измислям, като не преставах да превръщам и реалното в измислица. (Затова всички прилики с действителни лица и събития са случайни.) Накрая всичко така се обърка, изтече между пръстите ми и се случи, че вече не знам – ами аз съществувам ли и в кой свят? В реалния или в измисления? Може би и аз съм един Пинокио, създаден от някого, който често се поглежда в огледалото, за да види с колко носът му е пораснал след всяка написана глава от тази история.”

Владо Любенов е автор на поезия и проза. По професия е адвокат. Стихотворения на Любенов са печатани в списания „Пламък“, „Везни“, „Европа 2001“, „Палитра“, както и във вестниците „Сега“, „Дневник“, „Труд“, и други. Член е на Съюза на българските писатели от 1995 г. Чест участник в “Поетично кафене”. Носител на първа награда в конкурса „Жени и вино“ (2007) и трета награда в конкурса Славейкова награда в Трявна (2011).

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn