Писателят на книги -игри за деца Никола Райков гостува на ученици в ОУ „Поф. Марин Дринов“

На 12-ти март, писателят на книги -игри за деца Никола Райков гостува в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В Актовата зала на училището, той се срещна с учениците от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.

Гостуването на писателя бе по покана на читателски клуб „Звездни читатели“ към училищната библиотека на ОУ „Проф. Марин Дринов“.

Поводът бе последната книга- игра на писателя „Приказка от два свята“, която авторът представи пред учениците. Книгата е номинирана за наградата на детското жури „Бисерче вълшебно“, 2019, категория „Изследователи“.

Никола Райков е детски писател, чиито детски книги вече са много популярни и награждавани. Авторът създава приказки-игри за най-малките, в които читателите сами избират какво да направи главният герой и така приказката се променя в хода на четенето й.

Гостът представи пред малките си читатели и книгите си – „Добросъците”, „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, героите в тях и техните приключения. Писателят отговори на многобройните въпроси на дриновци и остави в дар на училищната библиотека свои книги и новата си настолна игра.

На финала всеки можеше да закупи някоя от книгите на Никола Райков, да получи автограф от автора и разбира се да си направи снимка за спомен с него.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn