Пламен Търкаланов влиза в надпреварата за кмет на община Панагюрище

Изборът на Реформаторския блок за кандидат-кмет на община Панагюрище е Пламен Търкаланов. Това е станало ясно снощи след сериозни дебати и обсъждане на 6 номиниции за поста.
Търкаланов е икономист по професия и към момента е главен счетоводител на „Завод за оптика“ ООД. Той има опит в местното самоуправление като общински съветник от квотата на НДСВ в мандат 2003-2007 и е участвал в надпревара за кметския стол. Сред критериите, с които той спечели доверието на своите съпартийци, са професионализмът, умение за работа в екип, уважението, с което се ползва сред колеги и съграждани, увереността в собствените сили и възможности, уравновесен характер, почтеност и чисто минало.
Сред номинираните за кандидати за кметския стол бяха лекар, учен, директор на училище, общественик и педагог. Търкаланов е подкрепен единодушно.
Един от предложените за кандидат-кмет Ясен Христов бе избран за председател на предизборния щаб. „Считам, че Търкаланов би бил много добър кмет на община Панагюрище, а Реформаторският блок – важен фактор за местното управление.“, коментира Ясен Христов.
„В проекта за листа за съветници са включени хора с различни професии, личности със знания, възможности и компетентности за решаване на различни проблеми в града. Те ще бъдат добре посрещнати от гражданите“, заяви още  Христов.
Листата с общинските съветници ще бъде окончателно оформена и обявена в близките дни.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn