Плановете за интегрирано развитие на общини и проект Regions 4Food бяха акцент в заседанието на Областния съвет за развитие

Областният управител Иван Васев председателства заседанието на Областния съвет за развитие, което се проведе днес в Пазарджик. В него участваха кметове на общини, председатели и представители на общински съвети, експерти от държавни институции и председатели на синдикални организации. Общините Брацигово, Пещера, Ракитово, и Септември, които вече са изработели и приели Плановете си за интегрирано развитие /2021 – 2027/ ПИРО, презентираха основните акценти от стратегическия документ на всяка община пред членовете на областния съвет. Плановете определят регионалното и пространственото развитие на общинската територия, очертават актуалните проблеми, нуждите и потенциала за развитие на региона, средносрочните цели и приоритети. ПИРО се разработва в няколко части, чрез които се извършва анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние на общината. Съгласно разпоредбите на Закона за регионално развитие, след разработването и приемането на плана от съответната община, той се представя на Областния съвет за развитие.

По време на заседанието бяха представени планът за действие и политическите препоръки по международния проект Regions 4Food, в който областна администрация Пазарджик е партньор.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn