Пловдивският апелативен съд остави в ареста 41-годишен от село Левски, обвинен в държане на наркотични вещества с цел разпространение

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик и остави в ареста 41-годишния К.С. от панагюрското село Левски, съобщават от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Той е обвинен в държане на наркотични вещества с цел разпространение. Задържан е на 30.05.2018 г. с 845 грама марихуана на стойност над 5 000 лева.

Пловдивските магистрати отхвърлиха жалбата му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, като посочиха, че според доказателствата той е държал близо килограм марихуана. Твърдението, че наркотикът е бил за лични цели и го е приемал за лечение, не се доказва до момента, тъй като назначената съдебно-медицинска експертиза все още не е изготвена.

Престъплението, в което е обвинен К.С., е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като той е съден 6 пъти досега. Според съда ако подсъдимият излезе на свобода, има опасност да се укрие предвид съпротивата, която е оказал при задържането му.

Досъдебното производство срещу К.С. е на финала си и засега няма основания за промяна на мярката за неотклонение, постановиха магистратите от Пловдивския апелативен съд. Решението е окончателно.

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn