Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста Иван Евстатиев

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста Иван Евстатиев. Решението е окончателно, след като миналата седмица и Районният съд в Панагюрище постанови същата мярка за неотклонение.  Делото днес беше гледано при закрити врата, за да не се разгласяват тайни от интимния живот на момичето.

Обвинението срещу Евстатиев е, че е изнасилил 16-годишна ученичка от Стрелча, употребила голямо количество алкохол. Делото беше преместено в Пловдив, след като 15 съдии от Пазарджишкия окръжен съд си направиха отвод с мотива, че са работили с Евстатиев, когато е бил прокурор, адвокат и кмет на Пазарджик.

Близо 100 жители на Стрелча се събраха на протест пред съдебната палата в Пловдив преди заседанието. Хората носеха плакати „Евстатиев – ти си злодей“ и „Стрелча ще помни твоето насилие“. Те призоваха окръжните съдии да потвърдят марката за неотклонение, защото, според тях, бившият кмет може да избяга или да извърши друго престъпление. Евстатиев беше освиркан на влизане в съда. Той подмина с мълчание въпросите на журналистите.

Докато изчакваше решението на съда, прокурор Димитър Ангелов заяви категорично, въз основа на разследването до момента, че има данни заради които на Евстатиев предстои да бъдат повдигнати и други обвинения:

Отделно от това, по делото са събрани доказателства и за други престъпления, за които предстои да бъдат повдигнати обвинения на по-късен етап – по член 193, по член 150 – за блудство, а също така и „който склонява лице да употребява алкохол, когато не е навършило 18-годишна възраст“.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn