Плувците на панагюрския ПК “Каменград” закриха състезателната година по шампионски

След отличното представяне на международния турнир по плуване „Замората”, плувците на панагюрския ПК „Каменград” направиха подобаващо закриване на състезателната година, след като спечелиха канонада от медали и в Стара Загора. Панагюрци се поздравиха с пет златни медала, три сребърни и пет бронзови отличия в града на липите, където се проведе Осмият международен турнир „Русалка“ – за деца, родени през 2008 година.

Катрин Радивчева за пореден път показа, че е ненадмината в брустовото плуване и завоюва три златни медала – на 50, 100 и 200 м бруст, а в добавка спечели златото и на 200 м съчетано плуване. Впечатляващо е, че на 100 м Катрин записа време 1:20.07, с близо 8 секунди пред втората Мила Илиева от „Етър”, а на 200 м съчетано плуване закова хронометъра на 2:41.56 пред представителката на домакините Сияна Каракашева от „Траяна” (2:48.23). Другото „златно момиче” на „Каменград” – Теодора Ракова, и сега показа класата си. Тя завоюва златен медал на 50 м гръб, сребро на 100 и 200 м гръб, както и бронз на 50 м свободен стил. Чудесно се представи и щафетата на смесеното плуване при момичетата на 4 х 50 м – те се закичиха с бронзовите медали.

При момчетата съставът бе камерен, но те записаха призови места в класирането. Силното представяне на панагюрци в турнира впечатли за пореден път специалистите, които поздравяваха треньорите Екатерина Радивчева и Димитър Аврамов, защото ПК „Каменград” е най-младият клуб в родната плувна федерация.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn