Победи за националните ни шампиони в първия ден на ASAREL BULGARIA OPEN. Днес е официалното откриване на турнира

Националният ни шампион по тенис на маса при мъжете Теодор Александров, постигна убедителна победа в първия си мач от Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се провежда в град Панагюрище от 24 до 28 август. Александров надделя над Ким Минхо от Република Корея с 4-2 гейма, а Красимира Йовкова, национален шампион на България при жените, постигна заслужена победа над Ивона Баскарад от Босна и Херцеговина. Изключителна игра показа и националната ни състезателка Анелия Карова която след драматичен финален гейм победи Айхика Мукрджи от Индия с 4-3 гейма. В първите си мачове от квалификационните кръгове победа постигна също и Кирил Попов, четвъртфиналист от миналогодишното издание на турнира.

POPOV Kiril BUL 6 YOVKOVA Krasimira BUL 5Програмата на 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open продължава днес с последните квалификационни мачове при мъже и жени двойки и сингъл, както и с квалификациите при младежите до 21 години. Квалификациите за място в основната схема на турнира приключват днес след 20:30 часа, когато ще бъдат ясни имената на всички класирали се за следващата фаза на състезанието. Спортната надпревара ще приключи на 28 август с финалните мачове за мъже и жени двойки и сингъл, а победителите ще си тръгнат с парична премия от $ 9 100 и 200 точки за класиране в Световната ранглиста.

Отново днес, от 18:00 часа в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище ще се проведе и официалната церемония по откриването на турнира, а от 16:00 часа в Градския парк ще се проведе поредното издание на Детската тенис академия Асарел България Оупън. По този повод организаторите на турнира обявяват вход свободен в залата след 12:00 часа до края на състезателния ден.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn