Повишена готовност за действие на Областен и Общински съвети за сигурност във връзка с метеорологичната прогноза за област Пазарджик

Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик уведомяват, че по прогноза на НИХМ – БАН през следващото денонощие над по-голямата част от страната  ще бъде облачно. В Горнотракийската низина ще превалява дъжд и сняг. През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.

За област Пазарджик е обявен жълт код за опасност. Над планините ще е облачно с валежи от сняг по–значителни в Родопите.

Във връзка с метеорологичната прогноза следва да се предприемат мерки за повишаване готовността за действие:

  1. Да бъде създадена организация за въвеждане, при необходимост от Общинските планове за действие при бедствия;
  2. Чрез дежурните длъжностни лица в Областен и Общински съвети за сигурност, дежурните части на ОДМВР, диспечерските пунктове на ОПУ и районни пътни служби, на електроразпределителните дружества, е необходимо да се следи за измененията на обстановката на републиканските и общински пътни мрежи, снабдяването с електроенергия и питейна вода, състоянието на телефонните и телекомуникационни връзки и системи, като за целта при възникване на критична (бедствена) ситуация, своевременно да се уведомява на:

– Оперативният дежурен телефон в ОЦ при РДПБЗН – Пазарджик – 034 44 11 12; 034 444 187; 034 43 41 60;

– Дежурният телефон на Община Панагюрище – 0357 600-70 и 0357 632 -18.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn