Извънредната сесия провокира въпроси

Със свое решение на извънредна сесия общинските съветници упълномощиха заместник-кмета Георги Павлов, изпълняващ към момента длъжността кмет на община Панагюрище, да присъства и гласува на Общото събрание на МБАЛ „Събо Николов“ООД и да гласува по дневния ред както следва:
1. За избор на д-р Борислав Георгиев Ацев за управител на МБАЛ „Събо Николов” ООД.
2. За освобождаването на д-р Любомир Димитров Йорданов от длъжността управител на МБАЛ „Събо Николов” ООД.
3. За приемане на годишния финансов отчет на МБАЛ „Събо Николов“ООД за 2014 година.
Общото събрание ще се проведе на 16 юли.
Малко преди местните старейшини да гласуват, общинската съветничка Веселина Зумпалова-Ралчева предложи заместник-кметът Георги Павлов в качеството му на представител на Общината по време на Общото събрание да потърси отговор на няколко въпроса: каква е причината за избор на нов управител на МБАЛ „Събо Николов“ООД , тъй като д-р Димитров е четвъртият управител, който напуска поста след приватизацията на здравното заведение, защо въпреки обещанието, което даде д-р Ацев, в момента масово лекарите и сестрите са в неплатен отпуск, колко души и къде се обучават, как върви ремонтът на болницата и очаква ли се да приключи в срок.
„Ние по никакъв начин не можем да упълномощаваме г-н Павлов да задава въпроси. Това не е предмет на днешната сесия, имаме и предварително предложен дневен ред“, с тези думи Ралчева бе контрирана от Томи Наплатанов. „Ние сме органът, който може да го упълномощи г-н Павлов да гласува по точки, но не и да задава въпроси“, допълни Наплатанов и определи предложението на Ралчева за нелогично и процедурно неправилно.
„Г-н Павлов може да зададе тези въпроси след провеждане на Общото събрание, след което да потърсим формат за получаване отговорите, тъй като ние сме съдружници в това дружество и въпреки че е приватизирано, процесите, които протичат там, не могат да не ни вълнуват. Можем да решим на председателски съвет дали да потърсим среща с д-р Ацев“, обобщи председателят на Общински съвет Станимир Велчев.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn