Подготвят Новогодишен турнир по шахмат в Панагюрище

Подготвя се Новогодишен турнир по шахмат в община Панагюрище, съобщи председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков. Организатори на спортното събитие са ШС „Асарел-Медет“, ШК „Оборище“ и Асоциация на спортните клубове. Шахматната надпревара ще се проведе на 9 и10 декември 2017г., в конферентната зала на „Арена Асарел“.  Контролата за игра ще е 15 минути плюс 10 секунди. Регламентът все още не е уточнен.

„През месец януари в зависимост от времето подготвяме да осъществим „Детска радост“ 4 на контрола от 1 час с добавено време ”, написа в социалната мрежа Костурков, като уточни, че все още имат колебания относно възрастовата граница на участниците.

Припомняме, че 62 шахматисти от цяла България се включиха в провелия се през месец декември миналата година Новогодишен турнир, организиран от  Асоциацията на спортните клубове, Шахматен клуб „Оборище“, Секция по шахмат „Асарел-Медет“ и Българската федерация по шахмат. Сред състезателите имаше много изявени малки шахматисти с титли от европейски и световни форуми , един от които  бе Симеон Тодев – шампион на Европейския съюз до 8 г. за 2016 г.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn