ПОДКРЕПА ЗА МАРИЯ!

От излъчването на репортажа в събота по Нова ТВ за младата Мария от село Попинци, страдаща от множествена склероза, и нейния 10-годишен син Станимир, до този момент, не секват обажданията за подкрепа на Мария! Така е написано във Фейсбук страницата на кампанията в помощ на Мария.
Съдбата на Мария стана достояние на много българи през последните дни. Младата жена живее сама със своя син в Попинци. Преди месец детето губи баща си. Родителите на Мария също са починали. Осиротелите майка и син живеят със 150 лева на месец. Мария се нуждае от рехабилитация, от финансови средства, от превоз до поликлиниката, където да провежда процедури, тъй като са се изчерпали възможностите за безплатна рехабилитация в болница за тази година. С храната и битовите разходи на семейството вече се е ангажирала жена от София на име Гери, която даде гласност за случващото се в живота на Мария. Възможностите за подкрепа от институциите и обществото изглеждат нулеви, пише на страницата на кампанията във Фейсбук.

Потърсихме за коментар кметицата на село Попинци Нона Загорска във връзка с това дали жителите на най-голямото в община Панагюрище село съдействат по някакъв начин на нуждаещата се жена. Загорска заяви, че жителите на Попинци са съпричастни и се опитват да помагат на Мария. Вече са сложени кутии за събиране на дарения, танцьорите от местния Представителен фолклорен танцов състав „Тангра” готвят благотворителен концерт. По думите на Загорска, социален асистент помага ежедневно в грижите за Мария.
Преди болестта да прогресира, преди настоящата безпътица,  Мария е усмихната и щастлива майка. Сега надеждата за Мария е в чужди ръце. И в късмета.

Това е дарителската сметка за Мария:
Дарителска Сметка
Райфайзенбанк България ЕАД
IBAN- BG73RZBB91551006059672
BIC-RZBBBGSF
Мария Спасова Галчева

Продължение-репортаж за Мария от Попинци ще бъде излъчен тази неделя в предаването „Събуди се” на Нова ТВ.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn