Подписаха меморандум за развитие на SMART електрическа мобилност в общината

Меморандум за сътрудничество между Община Панагюрище и Националната браншова организация за електрическа мобилност – Индустриален Клъстър „Електромобили“ /ИКЕМ/ за развитие на SMART електрическа мобилност подписаха днес кметът Никола Белишки и Илия Левков, председател на Управителния съвет на клъстъра. Това се случи преди откриването на провеждащата се на 30 юни и 1 юли в Панагюрище национална кръгла маса на тема – „ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ, ЧАСТ ОТ УМНАТА МОБИЛНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ – ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ, ПРАКТИКИ И ПИЛОТНИ РЕШЕНИЯ“. Събитието се организира с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер“ и Българската стопанска камара, съвместно със Сдружение на предприемачите-гр.Панагюрище и Община Панагюрище.

„Кметът на община Панагюрище работи по правилния начин. Дни след проведения между нас разговор, въпросът беше задвижен в бърз порядък, има и решение на общински съвет Панагюрище, което е от изключително значение за нас и дава предимство на  община Панагюрище пред останалите общини, които нямат подписан такъв меморандум с нашата организация”, подчерта Левков.

spПрипомняме, че на свое заседание, провело се на 28 юни, местният парламент взе решение за сключване на Меморандум между Община Панагюрище и Националната браншова организация за електрическа мобилност – Индустриален Клъстър „Електромобили“ /ИКЕМ/ за развитие на SMART електрическа мобилност. Целта на меморандума е да се създаде практическа рамка за развитието на по-тясно сътрудничество между двете страни, свързани с подобряване изпълнението на взаимни социални и икономически цели. Реализиране на публично-частно партньорство и клъстърния подход за развитие на Електрическата мобилност в местната общност: бизнес организация – общинска администрация. Реализация на модели на транспорт с електрически превозни средства в социалната сфера-социален патронаж, училища, домове за възрастни хора с увреждания и други. Изготвяне на модели за градски транспорт с електрически автобуси, транспортни схеми с електрически автомобили, мрежа от зарядни станции за електромобили, екологично чист транспорт за сметоизвозване и други.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn