Поетесата Виктория Катранова ще представи новата си стихосбирка „Сезам, затвори се“ в панагюрската библиотека

Журналистката и поетеса Виктория Катранова ще представи пред панагюрска публика новата си стихосбирка „Сезам, затвори се“ на 9-ти март, в Общинска библиотека „Стоян Дринов”. Събитието е с начален час 17:30.
Кои са нещата, които тя иска да „затвори“? Притежава ли поетичният език сила да препречи пътя на злото към душите ни? А как да държим очите си отворени и сетивата будни за красотата?
Поезията на Виктория Катранова помага на читателя да настрои чувствителността си на най-фините честоти на заобикалящото го, да намери силата и красотата в малкото. „Сезам, затвори се“ е „умърдрена“ книга – по думите на литературния критик Благовеста Касабова, която е сподвижник на авторката, както и неин редактор.

В нейния лиричен свят има силна любов, има болка от предателски удари, понесени с достойнство. Има и великодушно опрощение, подминаване с шега на този, който се е оказал недостоен да бъде обект на силно чувство. Съчетанието на любовна лирика с афористичност е типично за Виктория Катранова и с това тя наистина е неповторима.

Виктория Катранова е родена на 5 август 1961 г. в Кюстендил. Завършила е ВИИ “Карл Маркс” – София /сега УНСС/ и “Икономическа журналистика”. Работила е като телевизионен и радиожурналист, водеща на предавания в телевизия “7 дни”, в БНР, радио “Веселина” и други национални медии. В момента е част от екипа на НЧ “Пенчо П. Славейков 1921″ и води литературния салон “Вечери на Кръста”. Има 4 поетични книги. Пише нова – “Епилог за три надежди”. Носител на трета награда от Първия международен поетичен конкурс “Лирични гласове” 2012 г., същата година фондация “Съкровищата на Панагирик” й връчва “Златна кана” – за цялостно творчество и обществена дейност в литературата и др. Член на Съюза на българските писатели.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn