Пожаро-тактическо учение мобилизира всички сили в „Асарел-Медет“

Днес, в „Асарел-Медет“АД се проведе последното за тази година пожаро-тактическо учение, организирано от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Над 60 души се включиха в тренинга на основните съставни части на Единната спасителна система в област Пазарджик, сектор „Специализирани оперативни дейности“ при Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив, Аварийно-спасителната служба на „Асарел-Медет“АД и доброволното формирование в Община Панагюрище.
Учението бе за преодоляване на последствия от „силно земетресение“ и започна точно в 11:11 ч. Тогава бе подаден сигнал до дежурния диспечер на компанията, че в дренажната галерия има хора, които се нуждаели от помощ. Веднага към мястото потеглиха огнеборците от Аварийно-спасителната служба на „Асарел-Медет“ АД, а след тях и колегите им от Панагюрище и Пазарджик. Към тях се присъединиха още екипи на спешна помощ и на полицията, заедно с доброволци от БЧК. Днес участниците в пожаро-тактическото учение бяха изправени пред три „кризисни“ ситуации, които ще трябва да преодолеят – освен оказване на помощ на пострадали, те ще тренират отстраняване на проблем в газово стопанство и изграждане на дига.


Всички действия се ръководеха от мобилен диспечерски център, начело с директора на Пазарджишката дирекция по пожарна безопасност и защита на населението комисар Иван Панайотов. Преди сигнала за тревога той изведе пет цели на пожаро-тактическото учение – да се оцени координацията и взаимодействието между структурите, които участват в Единната спасителна система, да се види взаимодействието и координацията в Общинския щаб в Панагюрище, да се прецени организирането на комуникацията в кризисна ситуация, да се спазват всички изисквания за техническа безопасност и да се видят реакциите и подготовката на участниците в тренинга.


Комисар Панайотов благодари на „Асарел-Медет“АД за домакинството, като припомни случаите, в които екипите на компанията са помогнали при пожари, наводнения или бедствени положения в Панагюрище, Велинград, Пазарджик и Лесичово. Кметът на общината Никола Белишки, който е председател на Общинския щаб за защита на населението при бедствия и аварии, също посочи, че „Асарел-Медет“АД „винаги досега се е отзовавал и има ресурса да помогне при кризисни ситуации и бедствия както в общината, така и в областта“. Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов поздрави всички участници в тренинга и специално благодари на екипа на Аварийно-спасителната служба на компанията. Учението продължи до късния следобeд.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn