Поздрав от кмета Никола Белишки по повод Деня на българската община

 

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, КМЕТОВЕ НА КМЕТСТВА, СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И НА ОБЩИНСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ И МЕРОПРИЯТИЯ В ПАНАГЮРИЩЕ,

ОТ ИМЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ И ЛИЧНО ОТ СВОЕ ИМЕ СЪРДЕЧНО ВИ ПОЗДРАВЯВАМ С ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА – 12 ОКТОМВРИ!
Работещите в структурите на местното самоуправление носим отговорността за развитие на местните секторни политики. Само посветени на общата кауза да превърнем община Панагюрище в по-красиво, модерно и уютно място за живеене, можем да постигнем видим напредък и просперитет.
Желая на всички, които изграждат авторитета на местното самоуправление здраве, професионализъм и нестихваща енергия за по-добри резултати в полза на хората!
Българската Община като административна и териториална  единица винаги е имала важна роля в развитието на държавата ни. Идеята за установяване и разгръщане на местното самоуправление е заложена още в Търновската конституция, приета на 16 април 1879 година. Само три години по-късно, на 12 октомври 1882 година, в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавна власт в Княжество България. И до днес непрестанно се развива местното самоуправление.
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Вашата активна гражданска позиция е особено важна за развитието на местното самоуправление. Пожелавам Ви здраве и нестихващ патриотизъм за благополучието на родния ни край!
ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА!
НИКОЛА БЕЛИШКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

 Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn