Поискаха парична гаранция за Иван Евстатиев заради здравословното му състояние

Защитата на обвинения в изнасилване бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев са внесли искане за промяна на мярката му за неотклонение в парична гаранция. Искането е входирано в Районната прокуратура в Пазарджик, съобщи адвокат Ташкена Колчева, която от петък е третият защитник на Евстатиев, цитирана от „24 часа“.
Като мотив е посочено тежкото здравословно състояние на Иван Евстатиев вследствие на инсулт. В петък Евстатиев е подписал пълномощно на известната адвокатка по наказателни дела Ташкена Колчева, за да се присъедини към Стоян Парпулов и Петър Горчев, съобщи пазарджишкият вестник „Виделина“.
Миналата седмица Окръжният съд в Пловдив остави Иван Евстатиев за постоянно в ареста, а в петък вечерта той бе откаран по спешност в областната болница в Пазарджик. Там му е направен скенер, който е показал исхемичен инсулт и обвиняемият бе настанен в реанимацията.
Вчера от лечебното заведение съобщиха, че Евстатиев е стабилизиран и контактен, с възстановен двигателен дефицит, но отказвал комуникация с медицинския персонал и със своите близки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn